Kokkekamp 2019

Skrevet av
i Nyheiter

På fredag var det tid for årets kokkekamp. Kvar av dei fire gruppene skulle laga middag og dessert til 4 personar. Budsjettet var på 150,-.

Elevane forberedte seg nøye og øvde på rettane heima.

Gruppe 1 laga svinekjøtt med brun saus og fløtegratinerte poteter, til middagen hadde dei heimelaga limonade. Desserten var Oreo kopp, jordbær og vaniljesaus.

Gruppe 2 frityrsteikte strimla svinekjøtt tilbehøret var ris og grønsaker i sursøt saus. Tilslørte bondepiker og Cookies stod på dessertmenyen.

Gruppe 3 laga Meksikansk kyllingform med ris og ost. Til dessert laga dei flettekrans.

Gruppe 4 laga Gulasj med grønsaker, potestappe og tyttebærsyltetøy. Desserten var flambert crème Brûlée pynta med eit jordbær.

Elevane jobba knallhardt for å komme i mål. Engasjementet og pågangsmotet var imponerande. Dommarane fekk ein vanskelig oppgåve når vinnaren skulle kårast.

Gruppe 3 laga flettekrans til dessert.

 

Bordpynten til gruppe 1 og gruppe 2.

Bordpynten til gruppe 3.

Bordpynten til gruppe 4.

Middagen til gruppe 1 og 2.

Middagen til gruppe 3.

Middagen til gruppe 4.

Dessertane til gruppe 4. og gruppe 2.

 

 

Mens dommarane diskuterte rettane fekk elevane smaka på verket. Før resultatet var klart rakk dei til og med å rydda heile kjøkkenet.

 

Konkurransen var jamn, dommarane brukte lang tid på avgjørsla. Dei gav både Gruppe 1 og gruppe 4, 12 poeng, gruppe 4 vart til slutt kåra til vinnarane.

 

Her er nokre av oppskriftene elevane bruka. Lykke til med å utføre det like profesjonelt.

 

 

Siste innlegg